Kunpa luomu olis normi

Kunpa ruokakaupan koko normivalikoima olis luomua, puhdasta ja eettisesti tuotettua. Ja sit vihannesosaston nurkassa olis pieni kämänen hylly, johon olis sullottu epäsiististi sikakalliit tuotteet, joiden valmistaminen rasittaa maapalloa kohtuuttomasti ja jotka sisältää ihmiselle haitallisia prosessoituja ainesosia. Ja niissä olis sellanen pääkallologo.

 

Kunpa lounasravintolan listalla olis normiruokana kolme erilaista monipuolista, maukasta ja ravinnetiheää luomukasvisruokaa ja sit viimeisenä vaihtoehtona yks mauton lihavaihtoehto niille, jotka on hankalia asiakkaita ja kranttuja.
 

Kunpa keskustan tavaratalo olis suuri täyspalvelukirpputori, jossa olis myynnissä eri osastoilla kaikkea tarpeellista käytettyä kodintavaraa ja vaatteita monien myyjien kauniisti väreittäin, malleittain ja koottain lajittelemina. Ja sit taajamassa puolen tunnin bussimatkan päässä olis epäsiisti, kylmä hallirakennus, jonka sekavista hyllyistä vois ostaa kiinalaisten lasten tekemiä uusia muovikuituvaatteita itsepalvelukassalle maksaen.
 

Kunpa lapset kävis koulun kanssa metsäretkellä keräämässä sieniä, marjoja ja lehtivihreää; pihlajannuppuja, nokkosia ja vuohenputkia ja toimittaisivat ne köksän tunnille kokattavaksi. Ja ruokajuomana olis vettä.
 

Kunpa asiakas, jolla on oma kankainen kauppakassi saisi aina ostoksistaan 10%:n alennuksen ja muovikassi maksais viis euroa kappale.
 

Kunpa jokaisessa roskiskatoksessa ja työpaikan kahvihuoneessa olis kaikki eri kierrätysastiat. Ja sit sekajätepussi vietäis markettialueen laidalla olevaan keräyspisteeseen, minne pääsee vain omalla autolla.
 

Maailma olis aika äkkiä aika erilainen. Mä tykkäisin.