Näyttelijä

Multa kysytään usein, kummasta tykkään enemmän, kameratyöstä vai teatterista. Mun täytyy sanoa, että eniten tykkään siitä kun saan tehdä niitä molempia, mutta ilman teatteria en olisi näyttelijä.
Parasta näyttelijän työssä mun mielestä on se hetki, kun saavuttaa vastanäyttelijän kanssa niin täydellisen läsnäolon, että voi elää roolihenkilönsä tilanteen näyttelemättä. Se hetki syntyy parhaimmillaan tosi nopeasti, joskus tarvitaan paljon omaksumisaikaa. Ja juuri tästä syystä nautin suunnattomasti monitasoisen tekstin selättämisestä näyttämöllä. Shakespearen puhumisesta, kuin se olisi se mun oma tapa puhua. Ja musikaalikohtauksista, joissa lauletaan, tanssitaan ja replikoidaan yhtä aikaa ristiin rastiin. Uskottavan ja aidon läsnäolon tavoittaminen on tarinan kertomisen kannalta olennaisinta teoksesta ja tyylilajista riippumatta.
Valmistuessani Teatterikorkeakoulusta uskoin ajautuvani kiinnitykselle, mutta vakituisten työpaikkojen puutteessa päädyin kuitenkin freelanceriksi Etelä-Suomeen. Freenä hakeudun erilaisiin työyhteisöihin ja  -tehtäviin, haastan itseäni, muutun ja kehityn jatkuvasti. Mun mielestä se ruokkii luovuutta ja pitää näyttelijäntyön virkeänä. Se on saanut mut opiskelemaan lisää ja tarttumaan sellaisiin duuneihin, joista en aiemmin uskaltanut edes haaveilla. Pitkän elokuvan tekemisestä kyllä haaveilen edelleen.

Suosikit

Kimmo

2014-2016

Näyttelen sarjassa Kimmon tyttöystävä Birgittaa kausilla 2 ja 3, jotka on kuvattu Helsingissä 2014-2016. Ohjaaja Teppo Airaksinen

Lue lisää

Uusi päivä

2010-2017

Tein UusiPäivä-sarjassa Marika Ruuskanen-Kuuslan roolia kausilla 1-7. Pääohjaajina JP Siili 2010-2013 ja Janne Virtanen 2014-2017

Lue lisää